Diumenge, Gener 20, 2019

Nova convocatòria dels ajuts leader per a la creació, ampliació i millora d'empreses

Des del dia 22 de novembre de 2016 fins al 16 de gener de 2017 es poden sol·licitar els ajuts Leader del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per diversificar l'economia en les zones rurals.

Aquests ajuts s'adrecen a persones emprenedores i a empreses que vulguin fer inversions per crear, ampliar o millorar l'empresa en zones rurals. Són ajuts a fons perdut amb un import entre el 20% i el 40% de la inversió elegible, i estan finançats en un 57% pel DARP i un 43% pel FEADER.

El Consorci Grup d'Acció Local Noguera-Segrià Nord tramita les sol·licituds dels ajuts Leader de tots els municipis de la Noguera i dels municipis d'Alfarràs, Almenar, Alguaire, Corbins, la Portella, Vilanova de la Barca del Segrià.

Els poden demanar tant persones físiques com jurídiques que compleixin els requisits de micro, petites i mitjanes empreses, és a dir, des d'autònoms fins a empreses de fins a 250 treballadors, o bé persones emprenedores amb un projecte, i que vulguin fer inversions durant el 2017.

Les iniciatives empresarials que s'hi poden acollir són totes les que contribueixin a diversificar l'economia rural, com ara les de transformació i comercialització dels productes agroalimentaris, les empreses industrials, de serveis, comercials, les turístiques i les d'activitats d'oci del territori.

Per tal d'impulsar i promoure l'activitat econòmica en aquesta zona, el Consorci GAL Noguera - Segrià Nord, ubicat al Consell Comarcal de la Noguera, ha impartit un seguit de jornades informatives arreu del territori en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, on s’han explicat els conceptes per poder tramitar l’ajut Leader.

Per a més informació, us podeu adreçar al Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord (Gemma Cortada), amb seu al Consell Comarcal de la Noguera, al telèfon 973 448 933 (extensió 3), o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

A més, trobareu tota la informació de la convocatòria a:

http://www.ccnoguera.cat/leader/index.php/2-uncategorised/47- leader