Dijous, abril 26, 2018

Setmana farcida d'activitats culturals

Bellcaire ha celebrat la seva Setmana Cultural del 18 al 24 d'abril, englobant també els actes de Sant Jordi i la Festa Major del Pedrís. 

Els més petits van poder gaudir de l'espectacle de titelles "Nil i la casa de xocolata" i dels "contacontes d'arreu del món" explicats per veïns del poble originaris d'altres països. També es van lliurar els Premis Patufet als millors contes de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO. I el col·legi Bonavista va acollir la caravana ecològica de "L'art du soleil" amb activitats relacionades amb l'ecologia.

A la sala d'exposicions s'hi va poder veure "2 DE CADA" de l'artista de Bellcaire Joan Borda, on ens va mostrar exemples de les seves diferents facetes en els 30 anys de trajectòria. També s'hi van exposar dos quadres de format mitjà que el poeta va donar a l'Ajuntament. Una altra mostra que s'hi va fer va ser l'exposició d'imatges i documents del poble que es troben a l'Arxiu Comarcal de la Noguera: fotografies, cartells, inventaris...

Els llibres també van ser els protagonistes. Pere Castells va presentar el seu llibre "La cuina del futur", i Ferran Aisa ens va parlar del seu llibre biogràfic sobre Joan Salvat Papasseit. I la música també va tenir un paper important al recital d'"Acordionik", l'Associació d'Amics de l'Acordió de Balaguer.

Per Sant Jordi, Bellcaire es va sumar a la iniciativa "Versos des del campanar", amb el poema de Josep Carner recitat per Idoia Agudo. La Llar de jubilats Sant Jordi va celebrar el dia del seu patró amb un dinar de més de 100 assistents. La pluja va fer que la ballada de sardanes amb la cobla "11 de Setembre" es traslladés al poliesportiu. Tots els assistents van berenar coca i xocolata i l'Associació de Dones Isabelina va regalar roses a les sòcies.

Diumenge es va celebrar la Festa Major del Pedrís amb una Eucaristia a l'ermita de Sant Pere Màrtir del Pedrís amenitzada per les cançons de les corals Bellcant i Flor de Lli i un aperitiu per a tots els assistents.